Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Výtržníci na Fügnerce napadli strážníky, skončili v poutech. Připletl se i kolemjdoucí

Dvojice mladíků kopala do nápojového automatu na Fügnerově ulici v centru Liberce. Jejich počínání si všimli strážníci městské policie a vydali se je zadržet. Vandalové se však bránili a policisty napadli. Do zásahu se připletl další muž, vše zachytila bezpečnostní kamera.

Incident se odehrál v neděli 27. března po desáté hodině večer na Fügnerově ulici u terminálu MHD. Dva mladíci ve věku 18 a 19 let tam začali ničit nápojový automat.

„Společně na místě veřejnosti přístupném kopali do automatu na potraviny a nápoje, čímž způsobili škodu ve výši 1 500 korun,“ uvedla mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Počínání vandalů si všimli strážníci Městské policie. Při snaze mladíky zadržet byli policisté fyzicky napadeni, museli dvojici zpacifikovat a nasadit jim pouta. Jeden ze zadržených přitom vyhrožoval strážníkům fyzickou likvidací.

„Obsluhou jedné z kamer bylo ve večerních hodinách zjištěno, že v ulici Fügnerova dochází k demolování automatu na občerstvení. Dva vandalové byli zanedlouho zastaveni naší hlídkou,“ uvedla mluvčí Městské policie Liberec Daniela Bušková.

Strážníci museli uklidnit i třetího výtržníka

„Jednání od začátku nebylo snadné, situace gradovala a nakonec jeden z mužů naznačil na strážníka úder „hlavičkou“. Než byl hlavičkář zpacifikován, zaútočil i druhý muž,“ doplnila Bušková.

Do zásahu se připletl 45letý muž, který se pokusil na jednoho z výtržníků zaútočit. I on skončil kvůli své agresivitě v poutech. Po ověření totožnosti a uklidnění situace mu policisté uložili pokutu ve výši 3 000 korun za jeho přestupkové jednání.

Oba zadržení byli předáni hlídce Policie ČR a převezeni na služebnu. „Budou čelit obvinění z trestných činů poškozování cizí věci a násilí proti úřední osobě,“ uvedla Bušková.

V případě odsouzení za spáchání uvedených trestných činů hrozí oběma podezřelým až dva roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, Fügnerova, výtržníci, policie, obecní policie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výtržníci na Fügnerce napadli strážníky, skončili v poutech. Připletl se i kolemjdoucí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.