Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Mladíci se vydávali za policisty, používali i modré světlo. Prozradili se na benzínce

Poměrně nezvyklý případ řešili jablonečtí kriminalisté. Parta mladíků se v minulých týdnech bavila tím, že se vydávala za policisty, zastavovala kolemjdoucí a kárala je za protiprávní jednání. Dokonce se nebáli používat modré světlo. K jejich dopadení vlastně přispěla náhoda, když partu na benzínové pumpě potkal pravý policista.

„V nočních hodinách vyjížděli do ulic, kde náhodně zastavovali u procházejících či postávajících osob, kterým se představovali jako policisté. Vždy si vymysleli nějakou legendu a kárali je za údajné protiprávní jednání, kterého se v jejich očích měli dopouštět,“ uvedla mluvčí policie Adéla Fialová. Podle ní se mladíci nezdráhali použít ani výstražné modré světlo, které měli v autě umístěné.

Parta se ale nakonec vlastně odhalila sama. Na jedné z benzínek se v hloučku vesele častovali služebními hodnostmi. Jenže v tu chvíli se tam objevil skutečný policista, který sem přišel pro občerstvení. „Veselí, které mezi skupinkou osob panovalo, nebylo možné přeslechnout a když zaznamenal, jak se mladíci titulují služebními hodnostmi, zpozorněl,“ dodala mluvčí.

Ačkoliv skupinka byla hlučná, žádného protiprávního jednání se podle mluvčí nedopouštěla. „Přesto si skutečný policista při odchodu alespoň částečně zapamatoval některé znaky registrační značky. A vyplatilo se,“ uvedla Fialová.

Policista se po návratu na služebnu dozvěděl o případech falešných policistů a brzy tak policisté mladíky odhalili. „O několik dnů později již seděli v kanceláři vyšetřovatele, který jim po provedení nutných úkonů, sdělil obvinění ze spáchání přečinu přisvojení pravomoci úřadu ve formě spolupachatelství,“ vysvětlila mluvčí.

Za tento přečin už obviněným mladíkům z Jablonecka hrozí v případě pravomocného odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, jablonecko, falešní policisté, protiprávní jednání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíci se vydávali za policisty, používali i modré světlo. Prozradili se na benzínce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.