Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Pivo po obědě se nevyplatilo řidiči na Jablonecku, srazil chodkyni. Další řidič zranil mladou dívku

V Jablonci nad Nisou došlo v úterý odpoledne ke dvěma dopravním nehodám, při nichž řidiči zranili dvě chodkyně. Na vině byla nepozornost řidičů, jeden z nich řídil pod vlivem alkoholu.

K první nehodě došlo v ulici Nová Pražská krátce po půl jedné hodině odpoledne. Čtyřiašedesátiletá žena tam přecházela vozovku v místě přechodu pro chodce. Od centra města se blížilo vozidlo, jehož řidič chodkyni přehlédl a srazil ji.

Žena po nárazu upadla na vozidlo a poté na silnici. „Při tomto střetu utrpěla zranění, se kterým byla převezena posádkou Zdravotnické záchranné služby do jablonecké nemocnice,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Policisté zraněné chodkyni provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem, to se ovšem nedalo říci o řidiči. Jemu byla naměřena hodnotu alkoholu 0,15 promile.

„Tuto skutečnost řidič policistům vysvětlil tak, že si dal po obědě dvě deci piva a nepředpokládal, že by mohl být pod vlivem alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Výše částky za způsobenou škodu byla předběžně odhadnuta na 40 000 korun.

Další nepozorný řidič srazil téhož dne chodkyni

Druhá nehoda se stala krátce po půl čtvrté hodině odpoledne v ulici Liberecká. Směrem z Poštovní ulice jel řidič, který odbočoval vlevo na křižovatce s ulicí Liberecká. Dával přednost v jízdě řidičům na hlavní silnici a když se rozjížděl, střetl se s chodkyní.

„Při rozjezdu přehlédl dosud nezletilou chodkyni, která ve směru k divadlu přecházela přechod pro chodce a narazil do ní,“ uvedla Sochorová.

Dívka byla převezena do jablonecké nemocnice na ošetření. Provedená dechová zkouška u řidiče ukázala, že neřídil pod vlivem alkoholu.

„Charaktery zranění a doby léčení u sražené ženy i dívky jsou předmětem probíhajícího šetření, ve kterém pokračují policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou. Ti samozřejmě šetří i veškeré okolnosti obou událostí,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jablonec nad Nisou, dopravní nehoda, policie, chodkyně, nemocnice, alkohol, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivo po obědě se nevyplatilo řidiči na Jablonecku, srazil chodkyni. Další řidič zranil mladou dívku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.