Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie v souvislosti s tragickou nehodou v Sosnové obvinila řidiče sypače

Z usmrcení z nedbalosti obvinili policisté čtyřiapadesátiletého řidiče sypače. Podle jejich zjištění zavinil loni v prosinci tragickou nehodu na křižovatce u autodromu v Sosnové na Českolipsku, při níž zahynul řidič osobního vozu nissan. Za to mu hrozí až šest let vězení.

Tragická nehoda se stala 6. prosince kolem šesté hodiny ráno. Sypač a Nissan Micra se střetly na křižovatce silnic I/9 a místní komunikace 913. Sypač vyjížděl z vedlejší silnice a osobní auto jelo po hlavní. „Vyšetřovací pokus a další podklady vyplývající ze znaleckého posudku jednoznačně vedly k závěru, že za nehodu je zodpovědný řidič nákladního vozidla. Nedal přednost po hlavní silnici jedoucímu nissanu a vytvořil mu tak náhlou překážku, které se nemohl řidič nissanu vyhnout," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidič sypače podle Balákové po nehodě uvedl, že nissan neměl rozsvícená světla. Policie i proto provedla letos v lednu vyšetřovací pokus přímo na místě nehody. „Znalecký posudek i vyšetřovací pokus potvrdily, že nissan jel s rozsvícenými světly. Ta byla v činnosti až do okamžiku střetu s nákladním vozem," řekla mluvčí policie. Policisté řidiče sypače poprvé jako obviněného po zahájení trestního stíhání vyslechli v úterý. „Řidič přiznal odpovědnost za nehodu a lituje toho," dodala Baláková.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, nehoda, kriminalita, úmrtí, Sosnová, policie, Nissan, havárie, okres Česká Lípa, Nissan Micra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v souvislosti s tragickou nehodou v Sosnové obvinila řidiče sypače  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.