Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nepovedená loupež. Do večerky přišel s dětskou pistolkou, majitel lupiče vyhnal

Tohle se čtyřiatřicetiletému muži z Mimoňska moc nepovedlo. V sobotu přišel do večerky s tím, že by si nákup rád odnesl bez placení. Na majitele poté vytáhl zbraň, ten ale poznal, že jde o dětskou pistolku. A tak z večerky s nepořízenou odešel, později ho navíc vypátrali policisté.

Muž si v obchodě v Jižní ulici vybral zboří za 894 korun. „Majitel obchodu mu u pokladny zboží započítal a on si ho uložil do přineseného batohu. Na výzvu k zaplacení se obchodníka trochu nelogicky zeptal, jestli chce po něm peníze. Vietnamec odpověděl, že ano, a v tom momentě zákazník vytáhl ze svého batohu černou pistoli, a řekl mu, že tentokrát dá peníze on jemu,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže majitel obchodu se nezalekl. Poznal, že jde o dětskou pistolku a lupič se tak raději dal na ústup. „Zboží z batohu mu vrátil zpátky a odešel ven s nepořízenou,“ dodala mluvčí.

Majitel obchodu poté zavolal policisty a ti po lupiči začali pátrat. Podobu muže zachytila palubní kamera jednoho z projíždějících aut a policisté muže dokázali poznat. A poté i vypátrat. „Zkušeným kriminalistům se ho podařilo v úterý vypátrat v komunitě českolipských bezdomovců, mezi kterými se několik dní pohyboval. Jde o muže ve věku 34 roků z Mimoňska, který loupež spáchal pod vlivem drog,“ uvedla Baláková.

Lupič nyní bude na trest čekat ve vazbě, kam ho poslal českolipský soud.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Jan Luxík

Štítky policie, loupež, dětská pistolka, česká lípa, večerka, obchod, batoh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepovedená loupež. Do večerky přišel s dětskou pistolkou, majitel lupiče vyhnal  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.