Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nenapravitelný motorkář ujížděl policii na Jablonecku. Byl pod vlivem drog, skončil ve vazbě

Policejní hlídce ujížděl na Jablonecku motocyklista, který řídil pod vlivem drog a navíc měl zákaz řízení. Policisté zjistili, že jde o známého recidivistu, jenž byl za porušování už několikrát vězněn.

Nepoučitelného motorkáře si všimla policejní hlídla v pondělí 2. května kolem třetí hodiny ranní. „Okamžitě se proto za ním rozjeli, aby mu v další jízdě zabránili. Na jejich znamení k zastavení zareagoval přidáním na rychlosti," informovala policejní mluvčí Ivana Baláková

Čtyřiatřicetiletý muž polici ujížděl zhruba 23 kilometrů přes Smržovku, Tanvald a Velké Hamry. „Až v Loužnici motocyklista svůj stroj odstavil u okraje silnice a policistům se vzdal," sdělila mluvčí. 

Pozitivní test na drogy

Policisté provedli muži dechovou zkoušku, ta prokázala, že pod vlivem alkoholu nebyl. Orientační test na drogy však vyšel pozitivně na amfetamin a metamfetamin.

„Odborné lékařské vyšetření spojené s odběrem krve odmítl, aniž by k tomu měl konkrétní závažný důvod," dodala Baláková. 

Muž byl v minulosti mnohokrát trestaný

„Policisté zjistili, že mají před sebou speciálního recidivistu v souvislosti s porušováním zákazu řízení motorových vozidel. Od roku 2010 ho za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, tedy za ignorování zákazu řízení, poslaly soudy do vězení celkem šestkrát," sdělila mluvčí.

Motorkář byl z vězení propuštěn před rokem. Od té doby proti němu policie zahájila trestní stíhání pro jinou jízdu v zákazu, ta se ještě nedostala před soud. V květnu měl stejný problém znovu. 

„Před policisty ujížděl jako smyslů zbavený velmi agresivní jízdou, kterou vážně ohrožoval další účastníky silničního provozu, přičemž některé obce projížděl až stoosmdesátikilometrovou rychlostí," informovala mluvčí. 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jablonecko, policie, motorkář, drogy, honička, vězení, droga, okres Jablonec nad Nisou, Smržovka, Tanvald, Velké Hamry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenapravitelný motorkář ujížděl policii na Jablonecku. Byl pod vlivem drog, skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.