Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Manžela rozčtvrtila a tělo spálila. Kriminalisté už půl roku vyšetřují vraždu na Českolipsku

K otřesnému činu se přiznala seniorka z obce u České Lípy. Podle policie mezi obviněnou a jejím manželem docházelo ke sporům, žena jej nakonec zavraždila a tělo spálila na zahradě. Neunesla tíhu svědomí a přiznala se sousedce, hrozí jí až 18 let odnětí svobody.

„Ve druhé polovině měsíce října loňského roku jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, ke kterému došlo v srpnu téhož roku v jedné z obcí na Českolipsku. Výsledkem rodinné rozmíšky bylo úmrtí jednoho z partnerů, který na místě události podlehl zraněním, jež mu způsobil životní partner,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Podle CNN Prima NEWS měla žena odstranit končetiny a tělo spálit na zahradě. Sousedy dokonce upozornila na plánovaný oheň.

Okresní soud seniorku poslal do vazby, následně však vyhověl její stížnosti. „Při vazebním zasedání před okresním soudem doznala svoji vinu a řekla, že čin byl spáchaný v afektu a měla v úmyslu jej oznámit a sbírala k tomu odvahu. Měla dost času po činu utéct anebo se skrývat a neudělala to. Navíc spolupracuje při objasňování trestného činu a obecně toho lituje,“ vysvětlila důvody soudu reportérům CNN Prima NEWS mluvčí Karolína Francová.

Kam zmizel manžel? Vražedkyně řekla každému něco jiného

Vražda byla odhalena až po dvou měsících. Mezitím vražedkyně předstírala, že nemá ponětí, kam manžel zmizel. Každému ze sousedů navíc řekla jinou verzi – vyhodila ho, utekl za jinou ženou, odjel k sestře apod.

Zatím není jasné, proč seniorka svého muže zavraždila. Podle sousedů ale za dveřmi jejich domu mohlo docházet k domácímu násilí. V minulosti měl muž udeřit jednu ze sousedek.

Žena se přiznala sousedce, hrozí jí až 18 let za mřížemi

Posléze se obviněná ke svému činu přiznala sousedce, která okamžitě kontaktovala policii. Seniorka manžela při roztržce udeřila tupým předmětem do hlavy. Poté tělo rozřezala a několik dní pálila v rohu zahrady. Sousedy upozornila, že bude pálit věci po rodičích.

„Na základě prováděného šetření, výsledků znaleckých expertíz a po vyhodnocení zajištěných důkazních prostředků jsme obvinili druhého z partnerů ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody v rozmezí od 10 do 18 let. Zároveň jsme také podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby,“ informoval Robovský.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR | Zdroj CNN Prima NEWS

Štítky Liberecký kraj, Českolipsko, vražda, seniorka, manžel, spor, kriminalisté, manželé, okres Česká Lípa, zahrada, Česká Lípa, CNN Prima News, Karolina Francová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manžela rozčtvrtila a tělo spálila. Kriminalisté už půl roku vyšetřují vraždu na Českolipsku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.