Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přibývá požárů v přírodě. Hasiči měli během neděle řadu výjezdů

Vysoké teploty, dlouhodobé sucho a silný vítr přispívají k řadě požárů, které musí v Libereckém kraji řešit hasiči. Ti kolem druhé hodiny řekli, že od rána zasahovali hned u osmi událostí.

Ve Vratislavících hořelo po poledni seno na louce o rozloze 50 krát 20 metrů. Hasiči použili tři vodní proudy. „Požár sena na louce ve Vratislavicích nad Nisou hasiči zlikvidovali během hodiny,“ uvedli hasiči na twitteru.

Od ranních hodin zasahovali hasiči již u 8 požárů menšího rozsahu zpravidla v lesích nebo na loukách a likvidovali také požár autovraku.

Od nedělního odpoledne zasahovali hasiči také u požáru lesa o rozměru 50 krát 50 metrů v Holanech na Českolipsku, kde mají zřízeno čerpací stanoviště. „Na místě události se nacházejí 4 jednotky hasičů,“ dodali hasiči.

Hasiči varují před rozděláváním ohňů. „Nedoporučujeme tedy v lesích ani jinde v přírodě rozdělávat oheň, spalovat dřevní hmotu po těžbě či kouřit a odhazovat cigaretové nedopalky na zem,“ dodali.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky hasiči, požáry, hzs lk, požár, les, louka, Liberecký kraj, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, okres Česká Lípa, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přibývá požárů v přírodě. Hasiči měli během neděle řadu výjezdů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.