Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj na Českolipsku ukradl ze soukromého jezírka japonské Koi kapry. Pátrá po něm policie

V Pertolticích pod Ralskem na Českolipsku choval majitel své japonské kapry pro potěšení přes deset let, teď mu jezírko vyplenil a poničil neznámý zloděj.

Ke krádeži došlo v noci z pondělí na úterý. Na soukromý pozemek vnikl neznámý zloděj, aby z okrasného jezírka ukradl Koi kapry. Odcizil celkem osm kusů o délce čtyřicet centimetrů: čtyři oranžovo-zlaté, dva stříbrné a dva černo-zlaté.

„Chovatel si je cení na 54 000 korun. Jejich krádež ho velmi zarmoutila, protože k nim má silný citový vztah. Koi kapři jsou přítulné ryby, potravu si berou od lidí přímo z ruky a čím déle je krmíte, tím více si je zamilujete,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Pachatel navíc při krádeži poničil jezírko. „Majitel tu našel po jeho večerním plenění vytrhané lekníny, poškozenou čističku vody a natrženou plachtu, která způsobila velký pokles vody. Škoda tím narostla o další tisíce korun, majitel ji ještě upřesní,“ dodala Baláková.

Policisté případ vyšetřují a pátrají po zloději. „Pokud jste v noci z pondělí na úterý zaznamenali cokoliv podezřelého v obci Pertoltice pod Ralskem a nebo se dozvíte o tom, že někdo nabízí japonské kapry uvedeného popisu ke koupi, ozvěte se nám prosím na linku 158,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Českolipsko, zloděj, policie, krádež, Pertoltice, Koi kapr, japonský, kapr, jezírko, okres Česká Lípa, Pertoltice pod Ralskem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj na Českolipsku ukradl ze soukromého jezírka japonské Koi kapry. Pátrá po něm policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.