Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté po Liberci pronásledovali zfetovaného cizince. Kličkoval mezi auty na parkovišti OC Nisa

Za bílého dne pronásledovala policejní hlídka řidiče po Liberci. Šlo o cizince, u kterého se později ukázalo, že je pod vlivem návykových látek. Hlídka nakonec po několikaminutové honičce zadržela na parkovišti OC Nisa, kam s autem zajel.

K honičce došlo už 28. července, až nyní ale policisté zveřejnili podrobnosti. Vše začalo krátce před půl druhou odpoledne, kdy se hlídka rozhodla zkontrolovat auto, které mělo neplatnou technickou prohlídku. „Ačkoliv řidiči bylo dáno několik pokynů k zastavení, ani na jednu z výzev nereagoval. Naopak přišlápl plyn a snažil se policistům ujet. Během zběsilé jízdy ulicemi Liberce ohrozil nejednou ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedla mluvčí policie Adéla Fialová.

Podle ní se řidič nakonec vydal na parkoviště obchodního centra Nisa. „I zde policisté zažili horké chvíle, když spatřili, jak o milimetry míjí zaparkovaná vozidla. Chytře vyčkali na správný okamžik a řidiči nadjeli tak, aby mu zabránili v další jízdě,“ dodala mluvčí.

Řidič pak ještě za jízdy z auta vyskočil a snažil se utéct, auto zatím nabouralo do betonového pilíře. „Prchajícího cizince se policistům podařilo zadržet o několik chvil později a poznali v něm osobu, která jim rozhodně nebyla neznámá,“ řekla Fialová.

Hlídka poté provedla test na omamné látky, který byl pozitivní, cizinec byl navíc z území Česka vyhoštěn, přesto tu zůstal. „Nejen, že se tedy bude ze svých hříchů zpovídat před správním orgánem, ale taktéž před místně příslušným soudem, neboť si od policistů převzal podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, honička, Liberec, Lužická Nisa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté po Liberci pronásledovali zfetovaného cizince. Kličkoval mezi auty na parkovišti OC Nisa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.