Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Požár na jablonecké přehradě. Shořely tam oblíbené Sluneční lázně

, aktualizováno 17. srpna 2022, 17:01

Hasiči v úterý v brzkých ranních hodinách zasahovali u požáru Slunečních lázní u jablonecké přehrady. Dřevěný objekt zcela téměř celý shořel. Příčinu požáru vyšetřují hasiči společně s policisty.

Požár byl nahlášen ve 4:43 a při příjezdu hasičů byl objekt celý v plamenech. Na místo postupně dorazilo šest hasičských cisteren. „Pomocí pěti vodních proudů jsme požár lokalizovali,“ uvedli hasiči na sociálních sítích. Poté probíhalo rozebírání stavebních konstrukcí a dohašování ohnisek požáru.

Požár Slunečních lázní

Středa, 17. srpna 2022, 07:17

Požár Slunečních lázní
Požár Slunečních lázní

Hasiči z objektu vynesli také několik plynových tlakových lahví. „Místní přehrada slouží k jejich ochlazování a také jako zdroj vody pro hašení,“ dodali hasiči. Zachránit se jim podařili také dvě dračí lodě. Lokalizovat se požár hasičům podařilo v 5:33, zlikvidován byl v 7:47.

Policisté ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení. „Ve spolupráci s hasiči jsme provedli ohledání místa požářiště. Na základě tohoto ohledání a dosud provedených úkonů v tuto chvíli nemůžeme vyloučit žádnou z možných příčin požáru – úmyslné zapálení, nedbalost a technickou závadu na zařízení," uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Škody jablonecký magistrát předběžně odhadl na deset milionů korun.

Policie také v rámci prováděných úkonů trestního řízení v době ohledání požářiště na místě zadržela muže pod vlivem alkoholu. „V souvislosti s uvedenou událostí bude prověřován," dodala.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, jablonec, přehrada, Sluneční lázně, Jablonec nad Nisou, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár na jablonecké přehradě. Shořely tam oblíbené Sluneční lázně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.