Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena prodávala bundu, přišla o 200 tisíc. V Libereckém kraji narůstá počet podvodů na internetu

Případů podvodného jednání na internetových stránkách stále přibývá. Nedávnou obětí podvodníků se stala žena, která chtěla prodat bundu. Udělala však zásadní chybu a přišla o nemalou finanční částku.

Ačkoliv policisté opakovaně informují veřejnost o podvodných praktikách pachatelů a apelují na čtenáře, aby byli opatrní a dodržovali doporučené rady, přesto v Libereckém kraji evidujeme stále narůstající počty podvodných jednání prostřednictvím prodeje zboží na internetových portálech,” uvedla policejní mluvčí Adéla Fialová.

O téměř 200 tisíc korun přišla žena, která prodávala bundu na inzertním portálu Bazoš. Ozval se jí údajný zájemce, dotyčná mu tedy poslala číslo účtu, na který měl poslat peníze za zboží.

Místo toho, aby platbu přijala, byla kupujícím vyzvána, aby mu sdělila údaje ke své platební kartě pod záminkou, že dojde k rychlejšímu transferu peněz. Žena tak učinila a následně potvrdila dvě platby, které byly realizovány z jejího účtu. Během několika málo chvil tímto jednáním přišla o bezmála 200 tisíc korun, o které se obohatil podvodník,” sdělila mluvčí.

Nesdělujte citlivé údaje, radí policie

Policie proto opakovaně nabádá veřejnost k opatrnosti a doporučuje dodržování několika zásad. Prodávající by měl poskytnout pouze číslo účtu, na kterou má kupující převést domluvenou částku, žádné další údaje z platební karty.

Preferujte osobní předání, případně dobírku nebo bankovní převod. Nenechte se dotlačit do způsobů placení, které neznáte. Případně se předem informujte o neobvyklých praktikách,” zdůraznila Fialová.

Pokud vám přijde odkaz s výzvou k platbě či zadání citlivých údajů, obvykle se jedná o falešné stránky, které mohou vypadat důvěryhodně. Pokud se stanete obětí podvodu, neprodleně kontaktujte policii.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky policie, podvod, prodej, internet, platební karta, bunda, Liberecký kraj, platba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena prodávala bundu, přišla o 200 tisíc. V Libereckém kraji narůstá počet podvodů na internetu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.