Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Vláda obnovila kontroly na slovenských hranicích. Pomáhat bude i dvacet policistů z Libereckého kraje

Na česko-slovenských hranicích vláda obnovila hraniční kontroly. Důvodem je zvýšený počet migrantů. S tím je ale spojená zvýšená potřeba policistů, do Moravskoslezského kraje proto odjelo dvacet policistů z Libereckého kraje.

„Budou pomáhat při kontrolách na vnitřní státní hranici se Slovenskou republikou,“ upřesnila mluvčí policie Adéla Fialová. Policisté na místě podle ní budou působit prozatím deset dní. „Ve společných hlídkách s policisty z Moravskoslezského kraje budou kontrolovat jak zelenou hranici, tak i hraniční přechody,“ dodala mluvčí.

O půlnoci ze středy na čtvrtek byly v celé délce státní hranice se Slovenskou republikou znovuzavedeny hraniční kontroly na 27 bývalých hraničních přechodech, které zahrnují 17 hraničních přechodů silničních, 7 železničních a 3 říční hraniční přechody. „Na jiných místech nebude možné, až na stanovené výjimky, minimálně po dobu následujících deseti dnů státní hranice překračovat,“ řekla Fialová.

Výjimka podle ní platí pro občany, kteří hospodaří jako zemědělci v bezprostřední blízkosti státních hranic a také pro lesníky, myslivce či rybáře při výkonu práce v bezprostředním příhraničí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontroly, Slovensko, hranice, Liberecký kraj, hraniční přechod, Moravskoslezský kraj, státní hranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vláda obnovila kontroly na slovenských hranicích. Pomáhat bude i dvacet policistů z Libereckého kraje  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.