Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Česko-německé hlídky zadržely v Sasku nelegální migranty. Uprchli z Egypta a Sýrie

Spolupráce českých i německých hlídek v pohraničí se opět ukázala jako velmi potřebná. Policisté totiž v Sasku zadrželi nelegální migranty, kteří do Evropy přicestovali bez potřebných dokladů.

Jen od poloviny října zadrželi policisté z česko-německých hlídek v Sasku dvanáct nelegálních migrantů, kteří pocházejí ze Sýrie a Egypta. „Naposledy hlídky vypátraly a zadržely dvojici cizinců, kteří se před nimi ukrývali v lesních křovinách u městečka Weinau nedaleko silnice B 99,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Dvojice migrantů u sebe neměla žádné osobní doklady, muži navíc tvrdili, že pocházejí se Sýrie. „Nakonec se ukázalo, že se jedná o Egypťany,“ dodala Baláková.

Krajská cizinecká policie má v Hrádku nad Nisou nové zázemí. Poslouží českým i německým policistům

V pátek proběhlo slavnostní otevření zrekonstruované budovy krajské cizinecké policie v Hrádku nad Nisou. Sloužit v ní budou čeští i němečtí policisté. Obnovu za 16 milionů hradilo město i z evropských dotací, Policie ČR spolufinancovala vybavení...

V polovině října byla v Hrádku nad Nisou otevřena nová služebna cizinecké policie jak pro české, tak i pro saské policisty, kteří slouží při společných hlídkách. „Jejich úkolem je nejen působit preventivně před pácháním přeshraniční majetkové a drogové trestné činnosti, ale také reagovat na aktuální bezpečnostní rizika. Mezi ně například patří i kontrola nelegální migrace a zadržení nelegálních uprchlíků,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, miranti, nelegální, krimi, Sasko, Sýrie, Egypt, Evropa, Cizinecká policie, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko-německé hlídky zadržely v Sasku nelegální migranty. Uprchli z Egypta a Sýrie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.