Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Požár roubenky má druhou oběť. V patře našli tělo zavalené sutinami

Tragický požár roubenky v Arnultovicích má druhou oběť. Při zásahu zemřel dobrovolný hasič, ve čtvrtek pak kriminalisté spolu s hasiči objevili v domě tělo bez známek života. Identifikace zatím neproběhla, pravděpodobně ale půjde o třiasedmdesátiletého muže, který v objektu bydlel.

„Kriminalisté společně s příslušníky Hasičského záchranného sboru dnes objevili v patře domu lidské tělo bez známek života zavalené sutinami. Po jeho vyproštění se budeme věnovat jeho identifikaci,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Hlášení o požáru roubenky přijalo operační středisko hasičů ve středu krátce po 4:45. „Při příjezdu jednotek na místo byla požárem zasažena značná část podkroví. K hašení byly nasazeny tři vodní proudy a vysokotlaké hasicí a řezací zařízení CCS Cobra, kterým si hasiči ochlazovali spodní část domu. Byl to samostatně stojící objekt obklopený stromy, hasiči ochlazovali i okolí, aby se oheň na stromy nerozšířil," uvedl mluvčí hasičů Jakub Sucharda.

Objekt byl nestabilní, na což doplatil dobrovolný hasič ze Skalice u České Lípy. Na něj se při zásahu zřítila část konstrukce, a i přes okamžitou pomoc kolegů a poté záchranářů podlehl přímo na místě zraněním. „Žádná slova nemohou dostatečně vyjádřit zármutek, který soucítíme. Rodině a pozůstalým zesnulého hasiče přejeme hodně sil,“ okomentoval Jan Hadrbolec, ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

V souvislosti s ochlazováním hasiči očekávají, že podobných požárů může přibývat. „Lidé víc topí a projeví se to právě v případech, kdy jde o starší objekty, které to nemají úplně podle norem a nemají dobře vyřešené stavební konstrukce a hlavně topeniště, kamna a podobně," řekl. Zatím ale nějaký skokový nárůst počtu požárů nezaznamenali. „Ještě není tolik zima a lidé jsou vystrašení energetickou krizí, takže šetří. Dá se ale předpokládat, že pokud bude tuhá zima, tak požárů bude určitě přibývat," dodal mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, požár, arnultovice, roubenka, hasiči, hzs lk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár roubenky má druhou oběť. V patře našli tělo zavalené sutinami  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.