Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Loni vyhaslo na silnicích v kraji dvanáct životů. Je to méně než v předchozím roce

Při dopravních nehodách zemřelo loni v Libereckém kraji 12 lidí, o tři méně než než v roce 2021. Podle předběžných statistik řešila policie 4668 nehod, o 27 víc než předloni.

Nejtragičtějšími měsíci byly srpen a říjen, kdy bylo po třech mrtvých. Naopak žádnou smrtelnou nehodu neřešili policisté v únoru, září a také v posledním měsíci roku. Nejhorším dnem loňského roku byla středa 19. října, na následky zranění při čelním střetu dvou osobních aut u Liberce zemřeli tehdy po převozu do nemocnice dva lidé - dvaasedmdesátiletý řidič vozu značky Dacia a dvaašedesátiletá řidička nissanu.

Řidič v Tanvaldu sjel z parkoviště do koryta řeky, na místě zemřel. Policie hledá svědky nehody

Policisté vyšetřují dopravní nehodu v Tanvaldu, při níž zemřel řidič. Jeho auto z neznámých důvodů sjelo do koryta řeky a skončilo na střeše. Na sociální síti navíc kolují nepravdivé informace o nehodě, pachatel je předvolán k výslechu. Policie...

Nehoda dvou osobních aut a jednoho nákladního se tehdy stala v 06:30 na čtyřproudé silnici I/35 před Libercem ve směru od Chrastavy nedaleko odbočky na Stráž nad Nisou. Řidič dacie tam vjel do protisměru a na čtyřproudé silnici se čelně střetl s protijedoucím nissanem, který v tu chvíli předjížděl nákladní vůz. Muže i ženu tehdy v kritickém stavu záchranáři převezli na liberecké traumacentrum. „Po převozu do nemocnice na následky zranění zemřeli," řekla již dříve mluvčí policie Ivana Baláková.

Tragická nehoda u Nového Boru. Čelní střet vozidel řidička nepřežila

Vážná dopravní nehoda u obce Nový Bor si vyžádala v pondělí večer jeden lidský život, dvě vozidla se tam čelně střetla. Příčinu nehody policisté vyšetřují, silnice je v místech neprůjezdná.

V roce 2021 řešila policie v Libereckém kraji 4641 dopravních nehod se škodami za bezmála 222 milionů korun, loni byly škody zhruba o šest milionů vyšší. O něco horší jsou také statistiky zraněných. Při nehodách v kraji se loni těžce zranilo 48 lidí, o jednoho víc než předloni, lehkých zranění ošetřili záchranáři 1083, o 58 víc než v roce 2021. Nejčastější příčinou nehody byl nesprávný způsob jízdy, druhou nejčastější příčinou nepřiměřená rychlost.

U Železného Brodu se stala v úterý večer vážná dopravní nehoda. Motorkář tam nezvládl řízení a dostal smyk, nehodu nepřežil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, automobilová, Liberecký, 2022

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loni vyhaslo na silnicích v kraji dvanáct životů. Je to méně než v předchozím roce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.