Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Napadl seniora u něj doma, ukradl mu pár tisíc. Mnohokrát trestaný muž může jít na deset let do vězení

Obrovský šok utrpěl osmdesátiletý senior z Jablonce, kterého přímo u něj doma mezi svátky napadl třiačtyřicetiletý muž. Nejprve se k němu vetřel pod smyšlenou záminkou, a nakonec ho okradl o necelé čtyři tisíce. Násilníka po několika dnech dopadla policie.

Čin obviněný muž spáchal 28. prosince. „Pod smyšlenou záminkou o dluhu jeho vnuka vůči němu nechat vpustit do bytu 80letého seniora. Obviněný využil také toho, že se s ním dlouhodobě osobně zná,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Muž nejprve po seniorovi chtěl sto tisíc korun, které mu měl údajně vnuk dlužit. „Senior samozřejmě vyplacení jakékoliv částky odmítl, a to i s tím, že žádné peníze u sebe ani nemá. Na toto obviněný reagoval tak, že ho fyzicky napadl, a to takovou silou, že měl senior obavu o svůj život,“ dodala mluvčí.

Senior tak muži dal 3700 korun, které u sebe měl a agresor z bytu odešel. „Napadený senior ještě ze strachu v bytě setrval asi 15 minut a pak teprve celou věc sdělil své blízké příbuzné, která okamžitě celou událost oznámila policistům na linku 158. Senior naštěstí nebyl při napadení zraněn, ale utrpěl obrovský šok ze strachu, který o sebe měl,“ popsala Sochorová.

Policisté začali případ okamžitě řešit a agresora po několika dnech toto pondělí vypátrali. Jde o sedmnáctkrát trestaného recidivistu. Policisté chtěli, aby šel do vazby, soudce jej ale propustil. „Za spáchání trestných činu porušování domovní svobody a loupež hrozí obviněnému nyní v případě odsouzení trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, agresor, recidivista, peníze, loupež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napadl seniora u něj doma, ukradl mu pár tisíc. Mnohokrát trestaný muž může jít na deset let do vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.