Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Dva mladíci naletěli podvodníkům na Instagramu. Vše skončilo autoerotikou a poté vydíráním

Liberečtí policisté v posledních dnech řeší hned dva podobné případy vydírání. V obou hraje roli Instagram, falešný profil, pohledná dívka a autoerotika. Podobných případů může být víc, oba mladíci ale překonali stud a vše oznámili na policii.

V prvním případě podvodníci oslovili mladého muže přes profil pohledné tmavovlásky. „Ta po velmi krátké seznamovací konverzaci, prokládané smajlíky se srdíčky, přešla rovnou na věc a nabídla mu videohovor, ve kterém ho uvítala ve spodním prádle. A i to brzy odložila a předvedla mu své umění autoerotiky. Když skončila, vyzvala k tomu samému i jeho, a on nebyl proti,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže vše mělo nepříjemnou dohru. Poté, co ukončili videochat, obdržel zprávu o tom, že je jeho intimní video zálohováno a pokud nezaplatí 5 500 euro, bude rozesláno jeho všem kontaktům na Instagramu, rodinným příslušníkům a také zveřejněno na několika dalších sociálních sítích. „Ačkoliv to mladíka vyděsilo, žádné peníze vyděrači neposlal, překonal stud a našel v sobě kuráž vše oznámit na policii,“ dodala mluvčí.

Druhý případ se odehrál podle stejného scénáře, jen s tím rozdílem, že se na falešném profilu na Instagramu objevila blondýnka a za nezveřejnění intimní nahrávky oznamovatele, ve které účinkoval, pachatelé požadovali 2 000 euro. „Ani on nezaplatil a statečně se obrátil na nás,“ řekla Baláková.

Oba muži podle ní udělali dobře. „I kdyby zaplatili, jistotu, že se kompromitující nahrávka nedostane na veřejnost, nebudou mít nikdy. Jakmile se cokoliv dostane do internetového prostředí, zůstává v něm navždy, a tudíž může být zneužito kdykoliv,“ vysvětila mluvčí.

Policisté tak varují před podobnými praktikami podvodníků. „Když na sebe žádné kompromitující materiály nevyrobíte, nebudete ani vydíratelní,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvody, internet, instagram, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva mladíci naletěli podvodníkům na Instagramu. Vše skončilo autoerotikou a poté vydíráním  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.