Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilí cizinci kličkovali autem po silnici, policisty chtěli uplatit dárkem

Na šest let ve vězení můžou skončit dva cizinci, kteří posilnění alkoholem vyrazili na výlet autem. Když je zastavila v České Lípě policejní hlídka, snažili se ji uplatit, a tak na ně bude soud ještě o poznání přísnější. V krátké době je to už druhý případ, kdy se podnapilý řidič snažil uplatit policisty. Před pár týdny se o tom pokusil muž v Jablonci nad Nisou.

Událost se odehrála 18. ledna kolem půl páté nad ránem. „Policisté zkontrolovali v Borské ulici v České Lípě posádku osobního vozu značky Citroen Xsara Picasso, který mírně kličkoval po silnici ve směru od centra na Nový Bor. Za volantem seděl dvaatřicetiletý muž a vedle něj jeho o osm let starší kamarád,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Policisté nechali řidiči dýchnout a výsledek 1,91 promile alkoholu v krvi odhalil, proč auto tak kličkovalo. Spolujezdec se snažil "zachránit" situaci tím, že hlídce nabídnul 200 euro, které pojmenoval "dárkem" pro policisty a chtěl po nich, aby je nechali odjet. „Potom, co naše hlídka úplatek odmítla, pokusil se o totéž i řidič, zřejmě v představě, že je lepší vyjednávač,“ poznamenala Baláková.

Nabízení dárku a jídla pod vlivem nakonec nedopadla pro oba muže moc slavně. Oby strávili noc v policejní cele, kde vystřízlivěli, aby mohli být další den vyslechnuti. Po jejich vystřízlivění je vyšetřovatel obvinil ze zločinu podplácení spáchaného formou spolupachatelství a dvaatřicetiletý řidič se navíc zodpovídá i z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní jim hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

„O tom, zda předstoupí před soudce v České republice nebo ve své domovské zemi, rozhodne státní zástupce. Cizince jsme již vyslechli jako obviněné a jejich trestní stíhání probíhá na svobodě,“ doplnila policejní mluvčí.

VIDEO: Řídil opilý a se zákazem. Chtěl se vykroutit, a tak nabízel policistům úplatek

Až na šest let ve vězení může skončit muž, který se snažil poněkud neobvykle řešit své prohřešky za volantem. Na silnici totiž vyrazil opilý, a navíc se zákazem řízení, když ho pak zastavili policisté, zkoušel je uplatit. Nepovedlo se.

Stejný osud potkal i pětadvacetiletého řidiče Mercedesu, kterého policisté nedávno zkontrolovali v Podhorské ulici v Jablonci nad Nisou a naměřili mu v dechu 1,33 promile alkoholu v dechu. Ten se chtěl ze své trestní odpovědnosti za řízení pod vlivem alkoholu vykoupit úplatkem 50 000 korun.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilí cizinci kličkovali autem po silnici, policisty chtěli uplatit dárkem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.