Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie prověřuje už tři případy otravy ve Vratislavicích. Rozmístila varovné letáky

, aktualizováno 4. února 2023, 10:47

Zvlášť na pozoru by se měli mít pejskaři ve Vratislavicích nad Nisou. Zhruba před týdnem tam jedna z místních obyvatelek našla pravděpodobně otrávenou návnadu. Věc vyšetřují liberečtí kriminalisté. Policie vylepila varovné informační letáky.

„Vzhledem k nárůstu počtu těchto případů opětovně upozorňujeme majitele domácích zvířat, aby při jejich venčení dbali zvýšené ostražitosti a své čtyřnohé mazlíčky měli pod neustálou kontrolou,“ upozorňuje mluvčí Policie ČR Vojtěch Robovský

Policie v ulicích Vratislavic rozmístila také varovné letáčky, které budou mít majitelé psů na očích. Vylepené jsou na frekventovaných místech, zejména v prostoru sídliště.

Zároveň policie také žádá občany, aby v případě obdobných nálezů okamžitě informovali nejbližší policejní služebnu, případně, aby se obrátili na bezplatnou linku 158.

Návnadu, kterou zdejší lidé našli jako první, nyní zkoumají znalci, aby upřesnili o co konkrétně jde. Při ranním venčení psa našla na konci ledna jednu z návnad i Stanislava Hanusová. Jak popsala, buřt naplněný tabletami s postupným uvolňováním a přídavkem vosku, byl asi dva metry od sněhuláka, kousek od jejího domu, v ulici U Sila. V každém kousky bylo podle nálezkyně nejméně pět namačkaných tablet, zřejmě jedu na potkany.

„Můj pes je žravý, chyběly vteřiny a snědl by to. Návnady se tady objevují od Vánoc. Jednoho psa se po sežrání povedlo zachránit, jiný bohužel nepřežil,“ popsala majitelka bulteriéra. Jak o pár dní později doplnila, přestali pejskaři do této oblasti se svými psy chodit a jiné místo ke hraní si našly i děti. Jejich rodiče mají také obavy, aby některé z těch menších třeba kousek něčeho neznámého také nesnědlo.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, Vratislavice nad Nisou, pes, policie, návnady, travič psů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie prověřuje už tři případy otravy ve Vratislavicích. Rozmístila varovné letáky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.