Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Jak z akčního filmu. Ujíždějící auto nezastavily ani proražené pneumatiky

Odhodlání ujet policii za každou cenu prokázal koncem ledna dvaatřicetiletý muž. Ujížděl totiž s ukradeným autem před hlídkou a nezastavily ho ani zastavovací pásy a proražená kola. I s takto pochroumaným autem dokázal ujet ještě další dva kilometry, než havaroval.

Ke scéně jako z filmu došlo na silnici mezi Liberce a Cvikovem. Hlídka ze Cvikova si všimla projíždějícího auta, které bylo ten den nahlášeno jako ukradené v Jablonci nad Nisou. Policisté za vozem vyrazili, se zapnutými majáky a blikajícím nápisem vyzývajícím k zastavení.

„Řidič nejprve na tuto situaci reagoval tak, že přibrzdil, aby umožnil hlídce předjetí. Ovšem, když zjistil, že policisté chtějí zkontrolovat jeho, s vozidlem se rozjel a začal ujíždět. Policisté, kteří ujíždějícího řidiče pronásledovali, věděli, že u jednoho z motorestů je další hlídka z Obvodního oddělení v Jablonném v Podještědí, kterou požádali o spolupráci,“ popsala děj události mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Policisté stojící u motorestu se rozhodli použít pro zastavení prchajícího zastavovací pás. Ujíždějící auto ho přejelo, pneumatiky se poškodily, ale ani to nezabránilo šoférovi pokračovat jízdě. Se zničenými koly urazil ještě asi dva kilometry, než vyjel mimo silnici a havaroval.

„Podezřelý uvedené vozidlo Škoda Octavia v Jablonci nad Nisou neodcizil, ale rozhodl se ho využít k cestě do Ústeckého kraje. Samotné okolnosti odcizení vozu jsou v současné době i nadále předmětem probíhajícího šetření. V každém případě podezřelému, který byl po provedených úkonech propuštěn na svobodu, nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Jablonec nad Nisou, Cvikov, policie, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jak z akčního filmu. Ujíždějící auto nezastavily ani proražené pneumatiky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.