Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Zlodějům se krádež ve zlatnictví moc nepovedla. V záznamu sehráli hlavní role

Zpackaná krádež. Tak by se dalo jednoduše označit počínání dvojice, která na začátku ledna kradla šperky ve zlatnictví v Jablonci nad Nisou. Moc to oba aktéři nedomysleli a stali se hlavními hvězdami kamerového záznamu.

Krást přišli na začátku ledna do zlatnictví v Obchodním domě Central v Jablonci nad Nisou. Zatímco šestadvacetiletá žena zabavila prodavačku a předstírala, že má zájem něco koupit, její o dvacet let starší komplic zatím plenil vitrínku. Sebral z ní tři masivní zlaté řetízky a dva přívěsky v hodnotě více než 63 tisíc korun. To, že po jejich odchodu zmizelo zboží, objevili zaměstnanci až později. Nešlo tedy o žádné amatéry.

„Dvojice ale nepředpokládala, že je může sledovat bezpečnostní kamera, proto byli oba překvapení, když jsme je ještě téhož dne zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení jsme jim sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve formě spolupachatelství,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková. Po převzetí záznamu o sdělení podezření z přečinu krádeže odmítli navíc oba do protokolu vypovídat a se zahájením svého trestního stíhání nesouhlasili. „Nicméně kamerové záznamy vše "řekly" za ně,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky krádež, Jablonec nad Nisou, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlodějům se krádež ve zlatnictví moc nepovedla. V záznamu sehráli hlavní role  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.