Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté kontrovali cizince pracující v Česku, objevili hledanou osobu

Na zaměstnávání cizinců na našem území se v uplynulém týdnu zaměřila cizinecká policie. V rámci akce zkontrolovali několik provozoven s cílem odhalit neoprávněný pobyt a neoprávněné zaměstnávání cizinců na území ČR a také případná protiprávní jednání ve vztahu k zákonu o pobytu cizinců, pátrání po osobách a věcech. Většina prověřených osob byla v pořádku, avšak objevili jednoho hledaného.

„Dvě desítky policistů spolu s inspektory Oblastního inspektorátu práce pro Ústecký a Liberecký kraj provedli kontrolu dvou provozoven v katastru Hrádku nad Nisou. Ve firmách zkontrolovali více jak dvě stovky osob. Z celkového počtu 217 zaměstnanců bylo 169 cizinců,“ uvedl mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Libereckého kraje Vojtěch Robovský.

V rámci kontrol policisté zjistili 7 porušení zákona o pobytu cizinců, za která uložili pokuty v celkové výši 2 600 korun. Zajistili také jednu osobu pro podezření z neoprávněného zaměstnání, přičemž s ní následně bylo zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění. V průběhu kontrol policisté spolu s inspektory také objevili osobu, po které bylo v Schengenském prostoru vyhlášeno pátrání.

„Letos šlo již o čtvrtou obdobnou policejní akci v Libereckém kraji a již nyní jsou plánovány další kontroly,“ dodal Robovský.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontrola cizinců, Liberecký kraj, hledaný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrovali cizince pracující v Česku, objevili hledanou osobu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.