Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté kontrolovali večerky. Zajímal je nelegální pobyt a zaměstnávání cizinců

Policisté z cizinecké policie se v únoru zaměřili na obchody provozované cizinci. Jejich cílem bylo zjištění případů neoprávněného pobytu, neoprávněného zaměstnání či jiných protiprávních jednání, zejména pak ve vztahu k zákonu o pobytu cizinců a trestnímu zákoníku.

Policisté včetně kynologů se psy během dvou únorových týdnů provedli necelou stovku kontrol a zkontrolovali 175 lidí. „Zjistili tři porušení zákona o pobytu cizinců na území České republiky, za které uložili pokuty v příkazním řízení ve výši 2 tisíce korun. Odhalili jednoho cizince s nelegálním pobytem v ČR a zahájili s ním správní řízení ve věci správního vyhoštění pro neoprávněný pobyt,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj nejde o poslední podobnou akci letošního roku. „Policisté z Odboru cizinecké policie budou ve spolupráci s dalšími zainteresovanými složkami realizovat obdobné akce se zaměřením na nelegální zaměstnávání a pobyt cizinců na území Libereckého kraje, ale také s důrazem na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontroly, cizinci, večerky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali večerky. Zajímal je nelegální pobyt a zaměstnávání cizinců  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.