Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie nezjistila, že by Sluneční lázně v Jablonci někdo zapálil úmyslně

Jablonečtí kriminalisté ukončili vyšetřování příčin vzniku požáru Slunečních lázní v Jablonci nad Nisou. Oblíbená dobová restaurace s venkovním posezením zcela shořela v srpnu minulého roku. Vrchní inspektor v těchto dnech odložil trestní věc podezření ze spáchání zločinu obecného ohrožení, neprokázalo se úmyslné zapálení.

„Majiteli areálu vznikla škoda v předběžné výši až 10 milionů korun, nájemci areálu více jak 700 tisíc a škoda na pronajatém zařízení další společnosti ve výši přesahující částku 600 tisíc korun. Případ byl odložen vzhledem k tomu, že ve věci nejde o podezření ze spáchání trestného činu a v tuto chvíli není na místě věc vyřídit jinak,“ uvedla mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

Kriminalisté se při vyšetřování zabývali celou řadou indicií. Prověřovaly skutečnosti, které by mohly nasvědčovat úmyslnému zapálení Slunečních lázní, mimo jiné prověřili okolí místa, vyhodnocovali kamerové záznamy a prověřili i řadu osob, které se v dané oblasti v inkriminovanou dobu nacházely.

Z provedeného šetření a následně zpracovaných znaleckých posudků z oboru kriminalistika, odvětví chemie, fyzikální chemie a odborného vyjádření ze strany Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje se kriminalistům nepodařilo zjistit skutečnosti, které by nasvědčovaly tomu, že by došlo ke spáchání trestného činu ze strany neznámého pachatele.

„Navíc ve věci nebyly zjištěny žádné skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání proti konkrétní osobě pachatele. Nepodařilo se ani prokázat tu skutečnost, že by požár byl způsoben úmyslně či z nedbalosti neznámé osoby,“ uzavřela Dagmar Sochorová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, Sluneční lázně, vyšetřování, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie nezjistila, že by Sluneční lázně v Jablonci někdo zapálil úmyslně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.