Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

S jelenem si řidička hleděla z očí do očí, zvíře pak odkráčelo zpět do lesa

Adrenalinový podvečerní zážitek má za sebou sedmatřicetiletá řidička. Setkala de na silnici s jeleny a to rovnou dvěma. Setkání se naštěstí obešlo bez zranění lidí i zvířat, škoda na autě je ale za sto tisíc korun.

Ke střetu zvěře s autem došlo na silnici mezi Postřelnou a Mimoní, v úterý krátce před sedmou hodinou večerní. „Řidička ve Volkswagenu Passat spatřila zhruba na 33. kilometru silnice, na vzdálenost jednoho kilometru, statného jelena, jak majestátně přechází silnici zprava do leva. Zpomalila tedy a on pokračoval ve své chůzi dál mimo silnici na louku. Byla ráda, že ho včas zaregistrovala a všechno dopadlo dobře. Než se ale znovu pořádně rozjela, zažila skutečný šok,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Z pravého silničního příkopu z čista jasna vyskočil druhý, stejně velký jelen, a dopadl na kapotu jejího auta. Potom svými parohy zaútočil na přední sklo právě v místě řidiče. To se naštěstí nevysypalo, ale jen popraskalo. Chvíli si dokonce hleděli z očí do očí. Potom jelen z kapoty seskočil a zmizel v okolní krajině.

„Žena měla v době, kdy na Passat jelen skočil, minimální rychlost. Nehodu ustála bez zranění. V autě cestovala sama, právě se vracela domů z práce a po šokujícím zážitku pro ni musel přijet manžel.  Škodu na vozidle majitelé předběžně vyčíslili na nejméně 100 000 korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Řidička si prý 28. února určí jako datum svých druhých narozenin, protože nebýt kvalitního předního skla auta, mohl jí jelen svými parohy zabít. O nebezpečnosti celé situace na místě svědčí poškození auta i další stopy, které jelen na vozidle zanechal. Nejde přitom o první případ podobného druhu v letošní zimě v Libereckém kraji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, jelen, zvěř, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S jelenem si řidička hleděla z očí do očí, zvíře pak odkráčelo zpět do lesa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.