Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena chtěla v lese na Proseči ukončit svůj život, pak si to ale rozmyslela

Volání o pomoc znělo z prosečského lesa poblíž ulice Na Domovině, když jej náhodou zaslechl už z nedalekého domu. Neváhal a okamžitě zavolal na pomoc na linku Městské policie v Jablonci nad Nisou. Ukázalo se, že udělal dobře.

Strážníci objevili starší, zcela promrzlou ženu, která chtěla spáchat v lese sebevraždu. Na poslední chvíli si však své kategorické rozhodnutí rozmyslela.

Událost se odehrála půl hodiny před hlavním večerním televizním programem. Slabý ženský hlas přicházející z hloubi lesa zaslechl muž, který přivolal strážníky. O chvíli později na jeho dveře zaklepala hlídka s dotazem, odkud přesně volání zaznívalo. V lese pak skutečně našla na zemi ležící starší ženu.

„Paní byla úplně promrzlá, strážníci ji zabalili do termofolie, zajistili životně důležité funkce a zavolali záchranáře. Poté ženu vynesli z lesa k přístupové cestě,“ popsal Tomáš Svačina, preventista jablonecké městské policie.

Pětasedmdesátiletá seniorka z Prahy se rozhodla ukončit svůj život. Vydala se proto do lesa, usadila se stranou od cesty a vzala si prášky na spaní. Doufala, že usne a umrzne. Na poslední chvíli však v ní zvítězila chuť žít.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky les, volání o pomoc, strážníci, záchrana, Proseč, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena chtěla v lese na Proseči ukončit svůj život, pak si to ale rozmyslela  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.