Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hlídka si všimla řidiče, který za jízdy esemeskoval. Byl pod vlivem drog

Policejní hlídka v závěru roku v obci Pihel zastavila řidiče, který za jízdy psal sms zprávu. Podezřelé ale pak bylo, že řidič ochotně přestupek přiznal a hlásil se k pokutě. Zakrýt tak nejspíš chtěli fakt, že byl pod vlivem drog. Za to by mohl jít až na rok do vězení. Tento týden si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Řidič přidržoval jednou rukou při řízení vozidla mobilní telefon, který si opíral o volant a druhou rukou do něj cosi vyťukával. Nemusejí ani být žádní jasnovidci, aby si domysleli, že ho zaměstnávalo esemeskování. Byl touto činností natolik vytížený, že je vůbec nezaregistroval. Dojeli ho u nedaleké benzinové čerpací stanice, kde ho zastavili a podrobili kontrole,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Osmatřicetiletý řidič navíc policistům nezapíral a ochotně jim potvrdil, že za jízdy skutečně esemeskoval a prohlašoval, že si zaslouží pokutu. A právě to policistům přišlo podezřelé. „Policisté brzo zjistili, co svou vstřícností zakrývá. Zradily ho jeho zúžené zorničky, skleněný pohled, roztěkanost a následná orientační zkouška na drogy, která vyšla pozitivně na metamfetamin,“ dodala mluvčí.

Řidič se na jejich výzvu podrobil i odběru krve. „Výsledek jejího laboratorního rozboru nyní ukázal, že množství drogy daleko překračoval hranici, která vylučuje způsobilost k řízení motorového vozidla,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, pihel, drogy, řidič, hlídka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlídka si všimla řidiče, který za jízdy esemeskoval. Byl pod vlivem drog  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.