Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Celníci se zaměřili na pašování cigaret. Auto u Hrádku jimi bylo napěchované

Liberečtí celníci se v posledních dnech zaměřili u státních hranic na převážení cigaret a byli úspěšní. Od sobotního do pondělního rána zaznamenali hned šest případů, při kterých zadrželi 43 tisíc cigaret bez platné tabákové nálepky. Únik na dani se vyšplhal až ke 150 tisícům korunám.

Největší „úlovek“ zaznamenali celníci v pondělí ráno u hraničního přechodu v Hrádku nad Nisou, kde zastavili auto se čtveřicí pasažérů. Když se ptali řidiče, zda vezou nějaké cigarety, přiznal sedm kartonů cigaret pro svoji potřebu.

„Po následné kontrole vozidla hlídka zjistila, že se uvnitř nachází podstatně víc než pouze sedm kartonů udaných řidičem. V zavazadlovém prostoru našli příslušníci celní správy 9 igelitových tašek a 3 papírové krabice napěchované cigaretami, které se cestující ani nesnažili skrýt. Celkové množství, které celníci v automobilu nalezli, činilo 146 kartonů cigaret,“ popsala Amélie Kolářová, mluvčí Celního úřadu pro Liberecký kraj.

Řidič se přihlásil pouze k uvedeným sedmi kartonům, které přiznal již na začátku kontroly. Zbytek osádky auta tvrdil, že ostatní cigarety patří jim a mají je rovněž pouze pro svoji potřebu a nemají žádný doklad o nákupu. Ovšem pro osobní spotřebu zákon stanoví limit 800 cigaret, což jsou 4 kartony a zde tedy byl počet značně překročen.

„Protože tento případ výrazně překračoval znaky přestupku, byla na místo přivolaná výjezdová skupina odboru pátrání Generálního ředitelství cel, která si případ převzala. V trestním řízení posádce hrozí za přečin porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží trest odnětí svobody až na 3 roky a propadnutí zboží,“ dodala Kolářová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad Libereckého kraje

Štítky cigarety, pašování, celníci, kontrola, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci se zaměřili na pašování cigaret. Auto u Hrádku jimi bylo napěchované  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.