Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žena napadala partnera, bál se i usnout. Policie ji na deset dní vykázala z bytu

Policisté na deset dní vykázali ze společné domácnosti na Českolipsku osmatřicetiletou ženu, která fyzicky napadala svého o deset let staršího partnera. Muž má tak nyní podle policistů možnost si ujasnit, zda z takového vztahu neodejít.

Chování ženy v posledním půlroce vygradovalo až ve tvrdé fyzické útoky. „Svého partnera tluče různými předměty do hlavy, kope do něj nebo se na něj vrhá doslova jako divoká kočka a zarývá se svými nehty do jeho obličeje nebo do kůže na jeho těle. Hází po něm talíře a různé ostré předměty, které ho mohou zranit,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní mu dělá různé naschvály, například ho shazuje ze židle a při jednom takovém nečekaném pádu si zlomil žebro.

Žena má navíc milence, který dochází do jejich bytu a kromě toho, že na něj vytváří psychický nátlak, se už nejméně v jednom případě podílel na jeho fyzickém napadení. „Žena navíc doma v záchvatech zuřivosti zdemolovala téměř všechno zařízení, takže je většina vybavení nadále nepoužitelná,“ doplnila Baláková.

Muž se ale od partnerky nedokáže citově odpoutat, i když se podle informací policie v noci bojí i usnout. „My jsme vykázáním ženy přerušili pokračování této agrese a dali mu desetidenní prostor k tomu, aby dobře zvážil, jak si svůj osobní život uspořádá dál,“ uvedla mluvčí.

V roce 2022 policisté v Libereckém kraji z domácnosti vykázali 61 osob, z toho byla jediná žena. „Letošní skóre se nám trochu posunulo a z 19 vykázaných lidí se jedná v 16 případech o muže a ve třech o ženu,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, domácí násilí, českolipsko, vykázání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena napadala partnera, bál se i usnout. Policie ji na deset dní vykázala z bytu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.