Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie pátrá po mužích, kteří přepadli a okradli invalidu na vozíku

Jen těžko pochopitelný čin loupeže řeší českolipští policisté. Zbaběle se tam projevila dvě individua, která přepadla muže na vozíku, okradla ho a navíc shodila z vozíku a nechala ho bez pomoci ležet na ulici.

Českolipští kriminalisté nyní intenzivně pátrají po dvojici lupičů, která ve středu kolem půl desáté večer v České ulici v České Lípě přepadla devětašedesátiletého invalidního důchodce na vozíku. „Pachatelé ho obestoupili, znemožnili mu pohyb a prošacovali ho. V jeho kapsách našli kromě krabičky cigaret i jeho několikaměsíční úspory, kterými si chtěl zaplatit bydlení na ubytovně. Konkrétně jde o částku v řádu několika tisíc korun,“ popsala událost mluvčí Policie ČR Ivana Baláková. 

Muž totiž poslední tři měsíce pobýval v nemocnici, kde mu amputovali jednu nohu. Odtud ho propustili v pondělí. Před svou hospitalizací bydlel na jedné českolipské ubytovně, kam se chtěl zase vrátit. Než si ubytování stačil vyřídit, připravili ho lupiči o veškeré peníze a rozhodli tak o tom, že se z něj stane bezdomovec. Při loupeži ho ještě shodili z vozíku a ponechali ležet na zemi bez pomoci. Tu mu přivolal až projíždějící řidič. Po pádu na silnici byl invalida celý potlučený.

„Případ jsme kvalifikovali jako zločin loupeže, za který pachatelům v případě dopadení hrozí odnětí svobody až na deset let. Případné svědectví k případu přijme každá naše služebna nebo můžete kontaktovat naši bezplatnou tísňovou linku 158,“ vyzývá případné svědky Baláková.

Na přepadeného vozíčkáře se nakonec přece jen štěstí usmálo. Když se o jeho osudu dozvěděla starostka České Lípy Jitka Volfová, zajistila mu ve spolupráci s pracovníky Odboru sociálních věcí a zdravotnictví města České Lípy potraviny i oblečení a prostřednictvím příspěvkové organizace Sociální služby města České Lípy i bezbariérové bydlení. Ve městě pak invalidního důchodce vypátrali strážníci, aby mu mohli sdělit, že o něj bude postaráno. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky vozíčkář, loupež, Česká Lípa, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po mužích, kteří přepadli a okradli invalidu na vozíku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.