Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zloději si za cíl vybírají firmy v Liberci. Policie pátrá po ukradené multikáře

Škodu za 150 tisíc korun mají na svědomí za několik týdnů neznámí pachatelé, kteří si za cíle svých krádeží vybírají různé firmy v Liberci. Kriminalisté nyní v souvislosti s tím mimo jiné pátrají po nákladním vozidle.

Série vloupání začala krádeží pohonných hmot v areálu jedné z firem v blízkosti Liberce na začátku letošního února. O několik dní později se neznámí pachatelé vloupali do jedné z firemních budov, ze které odcizili vytápěcí systém v hodnotě 20 tisíc korun. O další den později, tedy z noci na 14. února, odcizili dokonce i odstavené nákladní vozidlo.

„Liberečtí kriminalisté se v této souvislosti obracejí na veřejnost. Pátrají po odcizeném vozidle VZU Multicar Champion 4x4,“ uvedl mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský. Vůz má registrační značku 5L32473, je oranžové barvy a disponuje karoserií 10 - sklápěcí vozidlo.

„Kdokoli by disponoval informacemi o výskytu uvedeného vozidla nebo měl informace vedoucí k objasnění jeho krádeže, nechť se obrátí na policisty prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158 nebo ať osobně navštíví kterékoli obvodní oddělení Policie ČR. Veškeré takto získané informace mohou výrazným způsobem přispět k objasnění případu,“ dodal Robovský.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné užívání cizí věci, za které pachateli v případě dopadení a následného odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky krádeže, pátrání, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději si za cíl vybírají firmy v Liberci. Policie pátrá po ukradené multikáře  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.