Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motorkář nedokázal dobrzdit a narazil do auta před sebou. Nadýchal přes jedno promile

Nejen nepřiměřená rychlost stála za dopravní nehodou, ke které došlo ve středu odpoledne na silnici nedaleko železničního přejezdu v Lučanech nad Nisou. Motorkáře tady nejspíš zlákala rovinka a chtěl si vyzkoušet rychlost svého stroje, nedokázal ale zareagovat na situaci v provozu a narazil do auta před sebou. Jak se ukázalo, byl navíc posilněný alkoholem.

„Devětatřicetiletý řidič s motocyklem Honda CBE 600F jel ve směru od Smržovky do Jablonce nad Nisou, kde nepřizpůsobil rychlost, nestačil včas zastavit a zezadu narazil do vozu Toyota Corolla, jehož řidič musel zpomalit za jedoucím cyklistou,“ popsala mluví Policie ČR Dagmar Sochorová. Policisté na místě provedli u motorkáře dechovou zkoušku, která odhalila, že před jízdou pil alkohol a naměřila hodnotu alkoholu 1,11 promile.

„S touto naměřenou hodnotou však řidič nesouhlasil a k pozitivnímu výsledku dechové zkoušky uvedl pouze to, že nějaký alkohol vypil, ale až po uvedené dopravní nehodě. Po provedeném poučení se tedy následně motocyklista podrobil lékařskému vyšetření, které bylo spojeno s odběrem krve,“ uvedla Sochorová.

U řidiče vozidla policisté alkohol vyloučili provedenou dechovou zkouškou, který měla negativní výsledek. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, nepřiměřená rychlost, alkohol, Jablonecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář nedokázal dobrzdit a narazil do auta před sebou. Nadýchal přes jedno promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.