Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Z fary zmizel vzácný obraz s motivem Jezulátka v jeslích a svatými

Po vzácném díle z druhé poloviny 19. století, které zmizelo z fary ve Vysokém nad Jizerou, pátrá policie. Obraz s motivem Jezulátka v jeslích, na něhož shlíží Svatý Josef a Panna Marie, někdo ukradl mezi 8. hodinou ranní dne 6. dubna a polednem dne 18. dubna.

Zloděj ke krádeži využil nestřežené chvíle v době, kdy byla fara otevřená, vloupat se do ní nemusel. Dřevěný obraz o rozměrech 60x80 centimetrů, malovaný temperovými barvami je dílem neznámého umělce, který ho vytvořil zhruba v druhé polovině 19. století. Pro Římskokatolickou farnost ve Vysokém nad Jizerou má obraz hodnotu především symbolickou, duchovní.

„V současné době nemáme k dispozici fotografii odcizeného obrazu, nicméně doufáme v to, že pokud by se podobné dílo někde objevilo, dostaneme z veřejného prostoru signál o tom, kde se momentálně nachází,“ uvedla mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Veškeré informace, které by mohly vést k nalezení obrazu, můžete sdělit na bezplatné tísňové lince 158 nebo na kterékoliv služebně Policie ČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky krádež, obrazy, Vysoké nad Jizerou, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z fary zmizel vzácný obraz s motivem Jezulátka v jeslích a svatými  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.