Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

V dubnu na silnicích v Libereckém kraji nikdo nezemřel, loni byla jedna oběť

Duben byl letos v Libereckém kraji prvním měsícem, kdy na silnicích nikdo nezemřel, loni si v dubnu nehody vyžádaly jednu oběť. Podle předběžných statistik dopravní policie zemřelo od začátku letošního roku na silnicích v kraji pět lidí, o dva víc než za stejné období minulého roku.

Policie v Libereckém kraji řešila v dubnu 354 nehod, což je o 70 víc než loni. Nikdo při nich nebyl ani těžce zraněn, jen 52 lidí se zranilo lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 17,19 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Loni bylo za duben v kraji nahlášeno 284 nehod, jeden člověk zemřel a další tři byli těžce zraněni. S lehkým zraněním vyvázlo 65 účastníků.

Nejčastější příčinou nehod bylo v dubnu nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla podle policie nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v pátek 14.dubna, kdy jich policisté v kraji evidovali 23.

Od začátku letošního roku se podle předběžných údajů stalo v Libereckém kraji 1508 dopravních nehod, o 133 víc než za stejné období loňského roku. Zemřelo při nich pět lidí, sedm bylo těžce zraněno a 241 účastníků se zranilo lehce. Škody dosáhly bezmála 80 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, automobilová, duben, 2023, Liberecký kraj, nehody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dubnu na silnicích v Libereckém kraji nikdo nezemřel, loni byla jedna oběť  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.