Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Srážka cyklistů po špatném předjíždění. Oba skončili v nemocnici

Se zlepšujícím se počasím opět přibývá nehod cyklistů. Policisté šetří například nehodu dvou elektrokol, která se srazila ve vratislavické Prosečské ulici, v Chuchelně zase havaroval cyklista, který se lekl protijedoucího auta. Poté nadýchal 2,76 promile.

Ke srážce elektrokol došlo v pátek odpoledne. „Cyklista při jízdě s elektrokolem značky Apache dojel cyklistu s elektrokolem značky Focus, který se nedržel při pravém okraji komunikace a zřejmě proto se ho přijíždějící cyklista rozhodl předjet z pravé strany. Ovšem při tomto manévru došlo ke střetu obou cyklistů, po kterém oba upadli na vozovku a utrpěli zranění,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Zraněné cyklisty poté převezla posádka Zdravotnické záchranné služby do liberecké nemocnice. „Charakter jejich zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření,“ dodala mluvčí.

Alkohol cyklisté před jízdou nepili. „Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci,“ uzavřela Sochorová.

Do konce dubna policisté v Libereckém kraji šetřili dvanáct dopravních nehod. Během května už pak přibylo několik dalších. Ta poslední se stala ve středu před polednem v Liberci, kde řidič při otvírání dveří srazil projíždějícího cyklistu. Toho do nemocnice odvezli záchranáři.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, cyklisté, kolo, elektrokolo, liberec, vratislavice, chuchelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srážka cyklistů po špatném předjíždění. Oba skončili v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.