Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Novém městě někdo střílí na kočky, policie případy šetří jako týrání zvířat

Případem týrání zvířat se v těchto dnech zabývá policie v Novém Městě pod Smrkem. Kdosi tam má nejspíš spadeno na místní domácí kočky. Cílem střelce se stala už dvě zvířata, jedno z nich zemřelo.

Během čtyř uplynulých dnů tu někdo zaútočil zatím nezjištěnou střelnou zbraní na dva domácí kocoury. Mladšího tříletého kocoura Šmudlíka střelec ve středu 24. května třikrát trefil do zadní nohy a v neděli 28. května nad ránem šestiletý kocour Moureček dostal zřejmě z téže zbraně zásah přímo do srdce, kterému podlehl. Oba kocouři patří jedné majitelce z Nového Města pod Smrkem,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Žena se původně domnívala, že její mladší kocour utrpěl zlomeninu nohy a odvezla ho k veterináři. Teprve rentgenové vyšetření odhalilo, že má kocour v noze tři vstřely. Zatím veterinářka vyčkává, jak se bude zraněná noha hojit. Předpokládá, že se vstřely zapouzdří a kočka bude moci dál žít i s nimi. V opačném případě čeká na zvíře náročná operace. Nyní dostává léky na bolest a pečuje o něj majitelka.

Na druhého kocoura ležícího u silnice ženu v neděli ráno upozornil majitelku soused, bohužel vstřel do srdce byl patrný na první pohled.

Potom, co získala jistotu, že jde opravdu znovu o jejího kocoura, zavolala na linku 158. Přivolaná hlídka pak provedla ohledání místa včetně fotodokumentace a zajistila tělo zvířete ke znaleckému zkoumání. Ve věci jsme již zahájili úkony trestního řízení pro důvodné podezření ze spáchání zločinu týrání zvířat, za který pachateli hrozí odnětí svobody od dvou do šesti let,“ doplnila Baláková.

Policie v souvislosti s případem vyzývá místí obyvatele, pokud o tamním střelci koček něco vědí, aby se obrátili na linku 158 nebo na kteroukoliv služebnu Policie ČR.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky týrání zvířat, kočky, Nové Msto pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Pražák

Je prokázáno, že nejhorší kriminálníci ve většině případech dříve týrali zvířata. Souhlasím zde s panem Ruprechtem.

Sobota, 17. června 2023, 09:04Odpovědět

Vrchní sazba bez keců. Člověk nemusí být psycholog, aby věděl, že jednou půjde o psa či jiné zvíře a pak to skončí u člověka.

Úterý, 30. května 2023, 19:37Odpovědět

V Novém městě někdo střílí na kočky, policie případy šetří jako týrání zvířat  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.