Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Během dvou let od seniora vylákal dva miliony korun. Ten si kvůli tomu půjčoval

Až osm let vězení hrozí padesátilému muži, který během dvou let vylákal z osmdesátiletého seniora 1,8 milionu korun. Senior si kvůli tomu musel i půjčovat, věřil totiž tomu, že mu podvodník vrátí násobek půjčených peněz. K tomu ale nedošlo.

Obviněný muž se s o třicet let starším mužem seznámil přes známou před dvěma lety. „Seniora následně opakovaně telefonicky i osobně kontaktoval s žádostmi o půjčení různých finančních částek, přičemž si vymýšlel různé důvody, na co půjčené peníze potřebuje,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Jednalo se například o peníze potřebné na koupi dětské výživy, na pohřeb příbuzného, na kolky pro dědické řízení, na náklady spojené s vyřízením dědického řízení po zemřelých rodičích a tak dále.

„Obviněný seniorovi řekl, že v dědickém řízení mu bude vyplacena částka 4,5 milionu korun a tuto mu následně převede na účet, čímž zaplatí celý svůj dluh a ještě bude mít peníze navíc,“ dodala mluvčí.

Obviněný takto seniora využíval přes dva roky a v různých částkách od něj získal téměř 1 800 000 korun. „Ovšem jelikož muž celou částku sám neměl, začal si i on sám od svých známých pezíze půjčovat. Senior si kvůli tomu, aby mohl dále dávat peníze obviněnému, si sám půjčil částku přesahující 800 tisíc korun,“ popsala Sochorová.

Všechny tyto půjčené peníze postupně předal obviněnému, který mu slíbil, že v dubnu 2023 mu všechny půjčené peníze vrátí. „Samozřejmě se tak nestalo. Důvěřivý senior zůstal bez peněz a s dluhy vůči svým známým,“ podotkla mluvčí.

Vrchní inspektor tento týden podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu k vzetí obviněného muže do vazby. Soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou následně podaný návrh akceptoval a obviněný je již nyní ve Vazební věznici v Liberci. „Za spáchání zločinu podvod mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na osm let, a to vzhledem k výši způsobené škody,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, podvod, jablonecko, senior, půjčka, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během dvou let od seniora vylákal dva miliony korun. Ten si kvůli tomu půjčoval  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.