Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Chtěla prodat šaty za pár stovek, zloděj ženu připravil o všechny úspory

Další z mnoha případů podvodu na internetu vyšetřují v těchto dnech policisté na Liberecku. Tentokrát se stala obětí pětadvacetiletá žena, která chtěla prodat šaty po dceři. Přišla o více než dvě stě tisíc korun.

Žena nabídla dětské šatičky k prodeji za pět set korun na internetovém bazarovém portále. Zájemce se brzy našel, ale bohužel šlo o podvodníka.

Za účelem koupě nabízeného zboží jí zaslal odkaz, ze kterého se dostala na falešné stránky Balíkovny a následně i na falešné stránky své banky, kde vyplnila své přihlašovací údaje a do svého internetového bankovnictví se přihlásila smart klíčem,“ popsala typický postup podvodníků mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Tyto chybné kroky bohatě stačily neznámému podvodníkovi k tomu, aby si na základě získaných informací vygeneroval čtyři virtuální platební karty a z pohodlí svého domova vyluxoval ženy bankovní účet. Měla na něm 292 000 korun, které zmizely neznámo kam.

Případem se nyní zabývají policisté z oddělení analytiky a kybernetické kriminality libereckého územního odboru pro zločin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinů neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací a podvodu,“ dodala Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kyberpodvod, krádež, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěla prodat šaty za pár stovek, zloděj ženu připravil o všechny úspory  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.