Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Za první polovinu roku zemřelo v Libereckém kraji při nehodách osm lidí

Za první polovinu letošního roku zemřelo při dopravních nehodách v Libereckém kraji osm lidí, z toho dva v červnu. Loni za první pololetí zahynulo pět lidí a z nich v červnu jeden.

Letos v červnu zemřeli dva řidiči osobních aut, jeden po střetu s protijedoucím vozidlem údržby na silnici II. třídy v Jablonném v Podještědí a druhý na silnici I. třídy ve Stráži nad Nisou u Liberce, kde se jeho vůz po smyku převrátil na střechu.

Dva lidé zemřeli v Libereckém kraji při dopravních nehodách letos také v lednu a v březnu, naopak bez smrtelné nehody byl jen květen.

Na Liberecku u Jablonného v Podještědí zemřel první červnový den ráno řidič osobního auta po střetu s protijedoucím vozidlem údržby. Jeho posádka utrpěla lehká zranění. Tragická nehoda se stala kolem 7:45 hodin na silnici II. třídy 270.

Od začátku ledna do konce června se v Libereckém kraji podle předběžných údajů stalo 2401 dopravních nehod, což je o 189 více než loni. Zraněných za letošní první pololetí bylo 533, z toho 16 těžce. Loni zranění utrpělo 500 lidí a z nich těžké mělo 20 lidí.

Za letošní červen se podle předběžných údajů stalo 388 dopravních nehod, což je o 22 méně než loni. Letos v červnu byli při nehodách tři lidé zraněni těžce a 123 lehce, loni utrpělo těžké zranění šest lidí a lehké 128.

Nejčastější příčinou letošních červnových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo pátek 2.června, celkem 24.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, pololetí, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za první polovinu roku zemřelo v Libereckém kraji při nehodách osm lidí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.