Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hasiči likvidovali požár skládky u Volfartic, zásah trval i o víkendu

Skládku odpadu ve Volfarticích na Českolipsku v pátek odpoledne zasáhl požár. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu ze čtyř. Požár se jim podařilo lokalizovat před 17:00, tedy zhruba čtyři hodiny po příjezdu k požáru. V zásahu ale pokračují a vyhledávají skrytá ohniska. Zastupující krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda odhaduje, že v pátek neskončí.

„Na skládce je naakumulována spousta tepla. Probíhá fyzicky náročné vyhledávání ohnisek, rozhrnování pomocí bagru a dohašování," uvedl Sucharda. Na noc bude zásah přerušen a na dohlídku tam zůstane jedna jednotka hasičů.

Ve Volfarticích je skládka, na kterou je ukládán převážně směsný komunální odpad, v menší míře pak směsné obaly, demoliční a inertní odpady. Požár na ploše 50krát 30 metrů byl hasičům nahlášen před 13:00. Hasiči ze zhruba deseti jednotek ho likvidovali za pomoci šesti vodních proudů, kdy do vody kvůli zvýšení hasebního účinku přidávali smáčedlo. Od počátku šlo o náročný zásah. „S ohledem na současné meteorologické podmínky a fyzickou náročnost zásahu se hasiči v dýchací technice při hašení pravidelně střídají," uvedli na twitteru.

Podle Suchardy také preventivně informovali starosty okolních obcí kvůli úniku škodlivin do ovzduší. „Nezjistili jsme ale, že by byly překročené nějaké limity," dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, požár, Česká Lípa, volfartice, skládka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidovali požár skládky u Volfartic, zásah trval i o víkendu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.