Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Muž z České Lípy vyhrožoval prezidentovi bombou, může za to do vězení až na tři roky

Jen pár hodin stačilo kriminalistům, aby dopadli muže, který prezidentu Petru Pavlovi v emailu vyhrožoval bombou v kanceláři. Policisté z odboru extremismu a terorismu ho vypátrali v České Lípě a zadrželi. Muž se podobnou činností zřejmě baví, v minulosti už poslal čtrnáct podobných mailů.

Zprávu dostala Kancelář prezidenta republiky v pondělí 17. července ve dvě ráno. Anonym v mailu tvrdil, že jsou v prezidentově kanceláři výbušniny, které lze odpálit na dálku. Případ si převzali kriminalisté z odboru extremismu a terorismu.

„Detektivové za využití všech operativně pátracích prostředků podezřelého muže během několika hodin vypátrali a za spolupráce s kolegy z České Lípy ho zadrželi,“ informoval na webu policejní mluvčí Richard Hrdina

Poté zjistili, že jednačtyřicetiletý muž už podobných emailů v minulosti poslal čtrnáct. K tomu byl dvakrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

V tuto chvíli je podezřelý ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Pokud mu prokáží vinu, soud ho může poslat do vězení až na tři roky.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky prezident, policie, email, hrozba, bomba, zadržení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž z České Lípy vyhrožoval prezidentovi bombou, může za to do vězení až na tři roky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.