Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z teknoparty u Stvolínek odjeli poslední účastníci. Policie řeší rušení nočního klidu

Teknoparty, která se konala od pátku do neděle na pozemcích v katastru obce Stvolínky na Českolipsku, definitivně skončila. Ve středu z pozemku odjeli poslední účastníci. Policie tak zveřejnila celkové počty přestupků a trestných činů.

Party se konala na soukromém pozemku člověk z Liberce. Ten jej pronajal lidem, kteří zde uspořádali teknoparty. Jenže hudba duněla i v noci. Policie tak řeší rušení nočního klidu. „Pořadatel takzvaného soukromého hudebního festivalu se bude ve správním řízení zodpovídat z rušení nočního klidu a z porušení nařízení Libereckého kraje č. 6/2002, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích s účastí většího počtu osob,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Policie také na místě zdokumentovala sedm prohřešků, které kvalifikovala jako trestné činy. „Jedná se o dva přečiny ohrožení pod vlivem návykové látky, konkrétně alkoholu. Dále o přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu se zodpovídají celkem 4 lidé. Ti měli u sebe především marihuanu. Na akci jsme ale zajišťovali i pervitin, kokain a drogu MDMA,“ dodala mluvčí.

Policisté také řešili desítky přestupků v dopravě. Řidičům udíleli pokuty za jízdu bez bezpečnostních pásů nebo parkování na zakázaných místech.

Bezpečnostní opatření policisté ve středu odpoledne s odchodem posledních účastníků akce z pronajatého pozemku ukončili. „Velmi si ceníme vstřícnosti a ochoty ke spolupráci paní starostky obce Stvolínky Pavlíny Ištokové, se kterou jsme byli v průběhu celého opatření v úzkém kontaktu,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Tekno23

Štítky policie, teknoparty, stvolínky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z teknoparty u Stvolínek odjeli poslední účastníci. Policie řeší rušení nočního klidu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.