Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na sídlišti v České Lípě hořel panelák. V rozvodné skříni pak našli potkana

Složky záchranného systému zasahovaly ve středu brzy ráno v jednom z panelových domů na sídlišti Špičák v České Lípě. Z rozvodné skříně šlehaly plameny a dům muselo opustit několik desítek lidí. A příčina? Nejspíš přemnožení potkani, právě v rozvodné skříni po požáru jednoho našli.

„Obyvatelka šestého patra zjistila, že nefunguje výtah. Právě vyrazila do práce, a když scházela po schodech dolů, ucítila nejprve zápach kouře a ve druhém patře se na ni začal valit dým. V přízemí pak už šlehaly plameny z elektroinstalace v rozvodné skříni, a proto okamžitě vytočila tísňovou linku 150,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Požár se podařilo brzy uhasit, dům ale muselo opustit 54 lidí včetně dětí a také sedm domácích mazlíčků. Dům je navíc po požáru rozvodné skříně od středy bez elektrického proudu.

Policie požár řeší jako přečin obecného ohrožení z nedbalosti. „Budeme zjišťovat, zda někdo nezanedbal svou povinnost při kontrole stavu rozvodů elektřiny v domě. Není jistě bez zajímavosti, že k požáru mohli přispět i přemnožení potkani, kteří pronikají i do rozvodných skříní, pokud mohou, a nahlodávají tam kabely. Důkazem toho je mrtvolka potkana nalezená v rozvodné skříni, kde ke zkratu došlo,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky policie, hzs lk, hasiči, požár, potkan, česká lípa, špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sídlišti v České Lípě hořel panelák. V rozvodné skříni pak našli potkana  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.