Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Půl roku vykrádali rodinné domy i chaty. Na veterinu si přišli pro peníze za léčení psa

Trojice mužů vykrádala na Jablonecku rodinné domy, chaty, ale vloupala se i do garáže nebo na veterinární kliniku. Policisté mají zdokumentované případy od ledna do července letošního roku.

„Nejčastěji se do objektů dostávali po vypáčení oken nebo po rozbití jejich skleněné výplně. Překážkou pro ně nebylo ani okno ve vyšším patře domu. Pachatelé si někdy i ,,vypůjčili“ žebříky nalezené na zahradě poškozených, rozbili skleněnou výplň okna a prošli si vnitřní prostory objektů. Brali tam například hudební nástroje, sportovní oblečení, boty a motorkářské vybavení. Hodilo se jim ale i vodítko pro psa,“ popsala mluvčí policie Klára Jeníčková.

Jedno z vloupání bylo i do veterinární ordinace a důvod byl kuriózní. „Mělo jít o kompenzaci peněz, které při léčení svého psa jeden z nich na veterině v minulosti zaplatil. Ovšem částka na poškození oken veterinární ordinace byla vyšší než ta, kterou si z místa odnesli,“ dodala mluvčí.

Během posledního vloupání pak byli přistiženi přímo při činu. „Zásluhu na tom mají občané, kteří na ně upozornili. Na místě činu je zadrželi strážníci městské policie a dvojici nám předali k dalším úkonům,“ řekla Jeníčková.

Trojice je trestně stíhaná, muži ve věku 54, 52 a 47 let už byli v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzení. „V různých sestavách toho spolu nakradli za 109 350 korun, a přitom poničili majetek za 38 906 korun,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vloupání, jablonecko, veterina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Půl roku vykrádali rodinné domy i chaty. Na veterinu si přišli pro peníze za léčení psa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.