Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Senior nechal v bankomatu v Kauflandu osmnáct tisíc, peníze někdo odnesl. Hledá se muž z fotografie

Policisté vyšetřují případ přečinu zatajení věci. Už 12. května při výběru nechal devětasedmdesátiletý senior osmnáct tisíc v bankomatu v pavlovickém Kauflandu a odešel, jenže peníze zmizely. Policisté nyní hledají muže, kterého hned poté zachytila u bankomatu kamera.

„Senior vybral vyšší obnos peněz. Z důvodu delší časové prodlevy vydání financí ale nabyl dojmu, že transakce, při níž si hodlal vybrat částku téměř 18 tisíc korun, byla neúspěšná. Proto od bankomatu odešel,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Až o nějaký čas později se od své domovské banky dozvěděl, že bankomat zadanou částku opravdu vydal. „Obrátil se proto na policii, aby událost prověřila, neboť se domníval, že s odběrem vydané hotovosti cizí osobou mohlo dojít ke spáchání protiprávního jednání,“ dodal mluvčí.

Policisté zjistili, že bezpečnostní kamera krátce po odhodu seniora od bankomatu zaznamenala muže. A s ním by rádi policisté mluvili. „Poznáváte-li muže na fotografii, předejte nám tyto informace prostřednictvím linky 158, telefonního čísla 974 467 100 nebo se dostavte na služebnu Obvodního oddělení Liberec – centrum,“ uvedl Robovský.

Policisté případ vyšetřují jako přečin zatajení věci. „Pachateli v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, liberec, kaufland, bankomat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior nechal v bankomatu v Kauflandu osmnáct tisíc, peníze někdo odnesl. Hledá se muž z fotografie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.