Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Chtěla půjčku, tak lhala. Nesplatila skoro nic a může teď skončit ve vězení

Kriminalisté z Jablonce stíhají pětadvacetiletou ženu za podvod. Vzala si totiž půjčku, ač věděla, že ji nebude schopna splácet a také nesplatila.

Vrchní inspektor z oddělení hospodářské kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání ženy jako obviněné ze spáchání trestného činu podvod, kterého se dopustila v uplynulé době. Obviněná v květnu loňského roku uzavřela s finanční společností smlouvu o půjčce na částku 28 tisíc korun a zavázala se k pravidelným měsíčním splátkám. Tuto smlouvu ovšem uzavřela i přesto, že věděla o své špatné finanční situaci a také to, že nebude schopna půjčku splácet,“ uvedla mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Dodnes uhradila pouze 2 691 korun, tedy jednu měsíční splátku. Navíc se ukázalo, že jí půjčka byla schválena na základě toho, že výrazně nadhodnotila svůj skutečný příjem a výdej domácnosti. „Obviněné nyní v případě odsouzení za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Sochorová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, půjčka, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěla půjčku, tak lhala. Nesplatila skoro nic a může teď skončit ve vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.