Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V září na silnicích v Libereckém kraji zemřeli čtyři lidé, loni nikdo

Čtyři životy si vyžádaly zářijové dopravní nehody v Libereckém kraji. Před rokem v záři nezemřel nikdo. Od počátku roku při nehodách zahynulo 15 lidí.

V září se v kraji stalo 415 nehod, což je o 22 více než loni. Při nehodách bylo devět lidí těžce zraněno, 109 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 25,56 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo ve čtvrtek 7. září, a to 25. Tehdy zahynul v Janově nad Nisou na Jablonecku jeden člověk poté, co se na něj převrátilo auto, které měl zaparkované ve svahu a které se samo rozjelo.

Po střetu s nákladním vozidlem zemřel 18. září v Rejdicích u Kořenova na Jablonecku motocyklista. Tragická nehoda se stala na silnici 290 mezi Příchovicemi a Vysokým nad Jizerou.

Další tragická nehoda se stala 20. září v Bílém Kostele na Liberecku. Čelní střet dvou osobních aut si vyžádal život jednoho z řidičů. Další dva lidé utrpěli středně těžká poranění. Tragická nehoda se stala na silnici 13, která byla poté skoro čtyři hodiny uzavřená. O tři dny později u Hodkovic nad Mohelkou na Liberecku po nárazu do stromu zemřel motocyklista.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, září, 2023, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V září na silnicích v Libereckém kraji zemřeli čtyři lidé, loni nikdo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.