Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z rozbité dodávky u Liberce uprchlo 41 nelegálních migrantů. Policisté je našli v okolí silnice

Jednačtyřicet nelegálních migrantů ze Sýrie se dnes podařilo pochytat libereckým policistům. Pasažéři utekli z porouchané dodávky, která je nelegálně převážela po silnici I/35. Když se u Liberce rozbila, posádka uprchla do okolí.

Během pátrací akce po osádce porouchané dodávky zajistili policisté celkem 41 nelegálních migrantů. Mačkali se v dodávce Peugeot Boxer, která je určena pro přepravu zboží a materiálu,“ popsala mluvčí Policie ČR Vladimíra Šrýtrová.

Cesta migrantů skončila v neděli 8. října v dopoledních hodinách na silnici I/35 před Libercem ve směru od Prahy.

O poruše dodávky na 26,5 kilometru rychlostní silnici informoval policii svědek na tísňové lince dopoledne. Důvodem poruchy bylo pravděpodobně přetížení vozu, kterému se začalo kouřit z motoru. K porouchanému vozidlu vyslal ihned operační důstojník policejní hlídku.

„Od svědků jsme získali informace, že se posádka vozidla rozprchla do okolí, a že osoby, které začaly z vozidla utíkat, vypadaly jako nelegální migranti. Do okolí jsme tedy neprodleně vyslali několik policejních hlídek a na místo byl vyžádán i policejní vrtulník,“ popsala Šrýtrová.

Policisté zahájili pátrací akci a podařilo se jim objevit celkem 41 nelegálních migrantů, kteří byli eskortováni na cizineckou policii v Liberci. Šlo o Syřany. Policisté budou nyní zjišťovat podrobnosti k případu.

Porouchané auto bylo odvezeno na odtahové parkoviště, kde bude následně probíhat jeho ohledání.

Vzhledem k tomu, že se jedná o čerstvý případ, nebudeme v tuto chvíli poskytovat další informace,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nelegální mirace, Syřani, Policie ČR, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z rozbité dodávky u Liberce uprchlo 41 nelegálních migrantů. Policisté je našli v okolí silnice  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.