Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberečtí policisté dál pátrají po řidiči dodávky s migranty, Syřany propustili

Liberečtí policisté dál pátrají po řidiči dodávky, ve které cestovalo 41 migrantů. V neděli zadržené Syřany propustili policisté s tím, že buď mohou požádat o azyl či strpení pobytu, nebo musí do týdne opustit Českou republiku, informoval regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Skupina Syřanů cestovala dodávkou Peugeot Boxer s nákladovým prostorem, který je výrobcem určen pro přepravu zboží a materiálu. Jejich cesta však skončila v neděli dopoledne kvůli poruše dodávky na silnici I/35 před Libercem. „V případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za který pachateli v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od dvou do osmi let," řekl Robovský. Totožnost řidiče dodávky podle něj policisté zatím stále neznají.

V neděli se podařilo policistům zadržet jen migranty, kteří se po poruše dodávky rozprchli do okolí. „V souvislosti s platnými legislativními rámci jsme všech 41 zajištěných osob syrské národnosti propustili ze zajištění a vydali jim výjezdní příkaz s poučením, že mají v případě žádosti o strpení pobytu či žádosti o azyl navštívit odbor azylové a migrační politiky. Pokud tak neučiní, musí do sedmi dnů opustit Českou republiku," dodal mluvčí.

V Libereckém kraji jde zatím o ojedinělý případ. Při ostatních kontrolách od dubna letošního roku se policistům v kraji podařilo odhalit pět běženců.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, Sýrie, kriminalita, migrace, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Pražák

Tady si furt několik čtenářů plete hodnocení článku s informací uvnitř článku. Například když máte problém s migranty, tak za to ten článek nemůže a nemá smysl ho hodnotit negativně. Vidím to na Drbně zcela pravidelně. Zapněte mozek a vypněte emoce.

Čtvrtek, 12. října 2023, 11:39Odpovědět

Miroslav Macháček

Proč sem ty muslimáky pouštěj?A ještě k tomu azyl?God Save Europe.....

Středa, 11. října 2023, 17:28Odpovědět

Liberečtí policisté dál pátrají po řidiči dodávky s migranty, Syřany propustili  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.